Wandelen
in de Bilzerse
countryside

Wandelen

Verkennen is ontdekken. Ontdekken is beleven.

Wandelen
in de Bilzerse
countryside

Bilzen lijkt wel op een miniversie van de Engelse Cotswolds. Voor de enthousiaste hiker of het hele gezin, in en om Bilzen is er op élke wandelafstand wel wat te beleven! 

Natuur: vanuit de 'greenspot' Alden Biesen vertrekken er diverse lusvormige routes.
Verborgen moois: de ruïne van middeleeuws fort Jonckholt. Door het bos naar het landelijke kasteel van Groenendaal door de grote Engelse parktuin.
Voor rolstoelgebruikers en kinderwagens: start aan het Apostelhuis voor een wandeling door open velden. Bilzen-centrum: de koperen spijkers, voorzien van de B van Bilzen, tonen je de mooiste plekjes en monumenten van onze Demerstad.

Wandelkaart 'Verborgen Moois' (1,5 euro) en de stadswandeling (2,5 euro) zijn te koop in het Toeristisch Onthaal Alden Biesen-Bilzen.

"Wandelen is saai''. Dat zeggen je kinderen nooit meer na ‘Op stap met Bas Das’. Met dit leuke boekje ontdek je Haspengouw door speelse en leerrijke opdrachten. Heb je het Munsterbos al verkend? Beklim de uitkijktoren en bestudeer dit prachtige natuurgebied van bossen, moerassen en heide. Vergeet je verrekijker niet!

 

Op stap met Bas Das: verkrijgbaar voor 3,5 euro in het Toeristisch Onthaal Alden Biesen-Bilzen

Wandelen

Verkennen is ontdekken.
Ontdekken is beleven.

Boeiende Bil-zines

In Bilzen is er bijster veel te doen. Blader door onze magazines. En laat je volop e-spireren. Kriebelt het? Goed zo. Breng ons zeker een bezoekje. Je bent 'biesonder' welkom.

Klik op de afbeelding om het e-zine te openen.
Volledig scherm